Karuzela Group er navnet på et polsk/norsk band som ble opprettet med tanke på å spille klassiske polske sanger i nye overraskende tolkninger.

Sangene ble opprinnelig laget i hovedsak mellom 1950 og 1990 av de mest fremstående polske dkterene og komponistene. Agnieszka Osiecka er utvilsomt ikonet fremfor alle i polsk pop, jazz, folke- og teatersang. Livet og poesien hennes fortsetter å fascinere stadig nye publikumsgrupper og musikere av alle generasjoner. Prosjektet forener jazz, folk, country og klassisk musikk, og artistene opererer fritt innenfor de forskjellige sjangrene.

Formålet med prosjektet er å presentere noen av de vakreste og viktigste polske sangene for et norskt publikum for første gang. Ikke bare Osieckas sanger, men også sanger sunget av Ewa Demarczyk og sanger laget av andre store diktere som Jacek Kaczmarski, Julian Tuwim og flere. Sterke tidløse polske komposisjoner skrevet av fremragende kunstnere som Seweryn Krajewski, Andrzej Zielinski, Zygmunt Konieczny, Zbigniew Lapinski, Jan Ptaszyn Wróblewski og andre fortjener å bli tolket av nye generasjoner artister på nye, innovative måter. Gruppen vil også framføre sangene slike at tekstene på nesten alle sangene blir forståelige for et polsk publikum også. Altså både på polsk og norsk samtidig. La oss håpe at møtet mellom forskjellige musikalske temperamenter — sentraleuropeiske, slaviske og skandinaviske blir en stor fest.

Karuzela Group består av dyktige musikere og vokalister fra Norge og Polen. Den ble opprettet i 2009 av Jørn Simen Øverli og Tora Augestad. Jørn Simen har vært fascinert av polsk sangpoesi siden 1980-tallet. De bestemte seg for å dra til Warszawa for å finne Agnieszka Osiecka-stiftelsen Okularnicy Foundation, og å møte dikterens familie. I løpet av møtet på Okularnicy ble vi alle enige om å forene våre artistiske og organisatoriske talenter for å få dette prosjektet til å bli virkelighet.

Den kunstneriske og organisatoriske lederen for prosjektet Jørn Simen Øverli satte sammen Karuzela Group:

Tora Augestad - vokal
Joanna Lewandowska Zbudniewek - vokal
Jørn Simen Øverli - vokal, akustisk gitar
Grzech Piotrowski - saksofon, duduk
Espen Leite - trekkspill
Pal Hansken - slagverksinstrumenter

Agata Passent, Agnieszka Osieckas datter har oversatt morens sangtekster til engelsk og med grunnlag i disse og andre prosaoversettelser lager Jørn Simen Øverli de norske sangtekstene.

Musikerne møtes på felles workshops i Oslo i 2010/2011, og reiser på turné i Polen i august/september 2010 og Norge i mars/april 2011. Prosjektet er finansiert med støtte fra det polske Kulturdepartement og Rikskonsertene.